Messut ja myssyt

Viime viikon torstaina pakkasin pesäkkeeni sisällön autooni ja suhasin naama kiinni tuulilasissa Tampereelle (ajaminen ei ole vahvimpia puoliani laisinkaan ja pimeällä moottoritiellä sompailu aiheutti hienoista jännitystä). Virittelin Rönsyt, Ölleröt, Tumppuset ja uuden uutukaiset Rönsy Chullot (raivostuttavan messeviä myssyjä, joista lisää tuonnempana) pikkuisen messuosastoni täytteeksi ja perjantaiaamuna väkijoukot vyöryivät sisään. Viikonloppu oli hektinen, joka ilta, kun lopulta rysähdin sänkyyni, olo oli kuin kaktuksia halineella ilmapallolla, mutta samaan aikaan varsin iloinen. Tapasin paljon vanhoja asiakkaita, someseuraajia, kollegoja ja yhden erityisen söpön vauvan, joka nauroi hampaattomalla suullaan niin että allekirjoittanut ja apunani häärinyt työharjoittelija joutuivat vauvakuumeen kouriin. Tumppusia lähti uusiin koteihin läjäpäin ja se jos mikä ilahdutti toki myös. Ja Ölleröt, nuo räävittömät pallukat, herättivät vilpitöntä riemua messuväessä eikä se nauru voinut olla tarttumatta myös allekirjoittaneeseen. Kerrassaan riemastuttava kokemus.

Koskapa mukanani oli huipputehokas työharjoittelija, ennätin kirmailla käytävillä väijymässä kanssakäsityöläisten tuotantoa ja painin itseni kanssa useaan otteeseen, jotten olisi tuhlannut koko tienestejäni korvakoruihin (olen addikti), lankoihin (en ole neulojahenkilö lainkaan, mutta varsin perso herkullisen värisille langoille, luoja yksin tietää miksi) ja muihin houkutuksiin. Melkein ostin linnunpöntönkin, kun sitä kaupittelivat liikuttavan reippaat teinipojat.  Sunnuntai-iltana pakkasimme ilahduttavasti kevenneet laatikot autoon ja naama neliönä suhasin takaisin Hämeenlinnaan, sammuttamatta autoa tahi ajautumatta pientareelle kertaakaan. Tästä(kin) onnittelin itseäni.

Messuilla lanseerasimme uuden tuotteen, jollaista oli paljon jo toivottukin, sekä asiakkaiden että itseni toimesta. Chullo on perinteinen myssy, jota käytetään etelä-Amerikassa Andien seutuvilla. Myssykkä on optimaalisen mallinen pakkasta ja tuulta silmällä pitäen ja valmistettu Alpakan villasta. Perinteinen chullo siis on alpakkaa, nämä Rönsyversiot syntyvät hylätyistä neuleista, joten materiaali on pääasiassa ihan perinteistä lampaanvillaa höystettynä tekokuiduilla ja puuvillalla. Juuri niitä käytössä venähtäneitä, mummun neulomia, kirpparilta löydettyjä ja lapsille pieneksi jääneitä paitoja siis. Eivät enää niinkään esteettisiä sellaisenaan, mutta uudessa muodossaan varsin ilahduttavia. Ja ennen kaikkea lämpimiä. Näitä sulokkaita myssyköitä siis markkinoimme päät punaisina messuhässäköiden tiimellyksessä ja ilahduttavan moni sellaisen hankkikin pakkaskelejä varten, jotka muuten sopivasti saapuivatkin.

Messurumba toimii joka vuosi joulunaluskauden avaajana ja seuraavat viikot ovatkin varsin tiukkaa veivaamista pesäkkeellä, sillä joulumyyjäiset ja markkinat vyöryvät kalenterin sivuille jo ensi viikosta alkaen. Tumppusia pursuilee koneen leuoista yötä päivää ja uunituoreet läpsähtävät ensin pesäkkeen hyllylle ja sieltä virtuaalipesäkkeelle pari kertaa viikossa. Aktiivinen väijyminen on siis suotavaa, jos mielii erityisen messeviä tumppusia

No Comments

Post A Comment