RÖNSYHUPPARIT

Rönsy syntyy vanhoista trikoovaatteista. Hylätyistä T-paidoista, yökkäreistä, leggingseistä, verkkareista, mitä ikinä käpäliini saankaan. Malliltaan Rönsy on rento, perushuppari, joka sopii niin miehille kuin naisillekin. Jokainen kappale on uniikki, kahta samanlaista ei ole, eikä tule. Rönsyssä on kaksi kerrosta, päällimmäisenä kaikki hillittömät kuosit, kuviot, hilpeät tekstit ja nostalgiset logot, sisäpuolella taas vuorin virkaa toimittamassa ne hieman epäesteettisemmät vaatekappaleet. Kenties juuri ne iskän supernolot huumoripaidat ysäriltä, ne joita äiti aina piilotteli kun Ritva-täti ja Jorma-setä tulivat kylään, tai ne kukkakuvioiset yökkärit, joita mummu osti joululahjaksi vuosi toisensa jälkeen.

Rönsyn isosisko, Rönsy 2.0 on muuten pienemmän sisaruksensa kaltainen, mutta malliltaan pidempi, reilusti takapuolen peittävä ja hieman väljempi. Lisäksi kakkosrönsyssä on sivusaumaan upotetut taskut. Isot Rönsyt valmistuvat myös vanhoista trikoovaatteista, saatat löytää vuorista Popedapainatuksen, tasaraitaa tai vaikka taas niitä iskän vitsipaitoja. Rönsyhuppareiden maailmassa kaikki on mahdollista.

Koskapa Rönsyt on rakennettu kierrätetystä materiaalista, ei pesukone ole niille uusi tuttavuus. Värit eivät karkaile eivätkä saumat kierry. Voit siis huoletta nakata Rönsysi hikisen päivän jälkeen koneeseen ja pyöräyttää raivokkaasti neljässäkympissä. Pesun jälkeen silitys, jos niin haluat, kahdella pallolla mahdollisia painatuksia varoen.

Parhaimmillaan Rönsy on toki tilauksesta tehtynä, juuri niistä ikiomista rakkaista vaatteista loihdittuna. Kenties se pino bändipaitoja komeron peränurkasta olisi kypsää kamaa Rönsymuotoon? Ja jospa iskällä olisi vielä joku järkyttävä huumoripaita vuorimateriaaliksi?

RÖNSY – TUMPPUSET

Rönsy Tumppuset ovat materiaaliröykkiöiden lahja pakkasukon puremille käpälille. Lämpöiset lapaset valmistuvat vanhoista vaatteista, niin fleecetakeista, huppareista ja potkupuvuista, kuin iltapuvuista, nahkahousuista ja tuulitakeistakin. Kimaltavia paljetteja, turkiksia, samettia, Tumppusiin sopii lähes kaikki materiaali mitä pesäkkeen uumenista vain löytyy. Pienimmätkin tilkut pääsevät loistamaan osana Tumppusia, yksikään rämmäle tahi riepu ei siis joudu hukan teille, niin kauan kuin Tumppusia pursuaa koneen hampaista. Erityisen suloiset versiot syntyvät vauvanvaatteista, niistä jo pieneksi käyneistä huippupehmeistä haalareista ja pörröisistä pikku potkuasuista. Katu-uskottavampiin versioihin taas löytyy varmasti nahkarämmäle tahi kaksi ja jokunen niittikin vielä kokonaisuuden kruunaamaan.  Olit siis hempeä prinsessa tai pahankurinen gangsteri, Tumppusista löytyy taatusti persoonaasi sopiva pari pakkasukolta suojaamaan.

 Jokainen pari on paitsi riemastuttava, myös uniikki, toisinaan edes saman parin puolikkaat ole identtiset keskenään ja se jos mikä on ilahduttavaa. Tumppusissa on lämmin vuori, toisinaan fleecemateriaalia, joskus pörheää teddyturkista ja joissakin pareissa jopa ihan aitoa turkista.  Malliltaan tumppuset ovat varsin tilavat, kokoja löytyy neljä, joista löytyy sopiva niin lapsille kuin suurikouraisille miehillekin. Ja toki, myös tumppuset voi tilata omista materiaaleista tilaustyönä omien mittojen mukaan. Kenties se ukkokullan kulahtanut fleecetakki voisi kadota salaperäisesti komerosta joulun alla, yhdessä pesukoneessa kutistuneen neuleen kanssa? Kuten kaikki muutkin Bohemian Insanityn tuotteet, myös Tumppuset valmistuvat käsityönä pesäkkeellä.

MADAME-LAUKUT

Madame-laukut syntyvät vanhoista huiveista, takeista, mekoista, mistä tahansa ihastuttavasta materiaalista, mitä pöydälleni päätyykään. Malliltaan Madame on ajaton, hieman kuin Mummo Ankan käsveska, joka sylissään hän köröttelee sähköautollaan kaupunkiin. Alun perin Madame-laukut valmistettiin armeijan vanhoista asetakeista. Sankoina toimivat kaulukset ja itse laukkuosa rakentui takin helmasta ja hihansuiden manseteista. Harmaa sarka on kuitenkin pidemmän päälle varsin ankea ja tylsä materiaali, joten pian Madame alkoi saada värikkäitä ja keveämpiä materiaaleja.

Tukevarakenteisessa, vuoritetussa laukussa on kaksi sisätaskua, joista toisessa vetoketjukiinnitys, näin ikään avaimet  ja muut elintärkeät pikkuesineet pysyvät hyvässä tallessa. Materiaalit vaihtelevat kappaleittain, mutta malli ja ominaisuudet pysyvät samoina. Nepparikiinnitys varmistaa, ettei rosmo pääse näpistelemään ruuhkabussissa ja pohjakappaleen jämäkkä tukikappale tekee Madamesta siinä määrin topakan, että sillä voi mahdollista rosmoa vaikka hieman huitaista.

 Jokaisen Madamen mukana tulee kirje, jossa laukku kertoo tarinansa. Mistä se on tullut, miten se vietti edellisen elämänsä ja miten sen matka laukuksi alkoi ja sujui. Jokaisella Madamella on myös oma nimi, uniikki, ainutlaatuinen persoona. Ja toki Madamen voi tilata myös omista materiaaleista, vaikka mummun vanhasta palttoosta tai siitä äidin iltapuvusta, jolla lapsena salaa leikittiin prinsessaa.