Madame-laukut

Hiiviskelin taannoin kirpparilla tutkimassa tarjontaa, aikeenani tehdä materiaalihankintoja. Silmäni osuivat erääseen verhoon, vanhaan sellaiseen. Verho oli ollut trendien aallonharjalla kolme vuosikymmentä sitten ja saatoin kuulla miten se raskaasti huokaisten alkoi kertoa tarinaansa. Miten se kuorittiin postimyyntipaketista, ihailevien huokausten säestämänä ripustettiin ikkunaan ja miten vieraat sitä ihastelivat. Miten aika kulki vääjäämättä eteenpäin ja ne kerran niin muodikkaat kuviot alkoivat näyttää jo aikansa eläneiltä. Miten se verho päätyi komeroon, sieltä kellariin ja lopulta kirpputorille yhden euron hintalapulla varustettuna. Miten se muisteli vuosikymmenten takaisia tähtihetkiään ja miten turhaksi se olonsa nyt tunsikaan. Minä ostin sen verhon, pyöräilin työhuoneelle naama riemusta neliönä ja annoin saksien laulaa.  Muodista menneet kuviot ja värit saivat aivan uuden hehkun ja olin kuulevinani ylpeyden värinää entisen verhon äänessä kun se päätti tarinansa sanoihin "minä olen Madame Angelica, entinen verho, nykyinen upea käsilaukku."

  Jokainen Madame -laukku on uniikki, ainutlaatuinen ja jokaisella on tarina kerrottavanaan. Joku oli verho, toinen taas iltapuku ja sohvatyynyjäkin on laukuiksi loihdittu.  Rakenteet laukussa ovat tukevat, vanha materiaali on tuettu ja vahvistettu, jotta se kestää uuden elämänsä aallokoissa. Malliltaan Madamet ovat tilavampia kuin ulkomuoto antaisi ymmärtää, kantokahvojen kaulusta muistuttava muoto on tullut armeijan asetakista, joista Madamen edeltäjät aikoinaan syntyivät ja sisäpuolelta löytyy vetoketjutasku.

Madamen voi tilata myös omasta materiaalista, kenties komerosi perukoilla roikkuu isotädin ikivanha palttoo, joka ei sellaisenaan kelpaa oikein mihinkään enää.  Tai goottivuosilta jäänyt dramaattinen iltapuku, jonka sametti ei enää vaatemuodossa sytytä, mutta toimisi loistavasti laukkuna. Tai ehkä kuulit kirpparilla verhon kertovan elämäntarinaansa haikeaan sävyyn. Mikä materiaali sitten ikinä olikaan, saadaan siitä taiottua Madame tarinoineen. 

Selaa laukkuja

A

Bohemian Insanity tmi

Palokunnankatu 9
(Wetterhoffin talo)
13100 HÄMEENLINNA

ToimitusehdotTietosuojaselosteVerkkosivut Opiferum Oy