Rönsw logmukul ja Mätä Bataatti

No niin, armonaikani on käynyt vähiin. Enää puolitoista vuorokautta ja sitten on pidettävä vaikuttava, tehokas, energinen ja vakuuttava kolmeminuuttinen puhe. Olen tässä nyt vältellyt sen puheen tehosteeksi tarvittavan powerpointesityksen tekoa. Välttely on sujunut hyvin, olen saanut siivottua vaatekaappini, tehtyä profiilin nuorisolaisten videosovellukseen ja useamman videonkin olen sínne ladannut. Loputtomiin ei kuitenkaan voi vältellä tätäkään tehtävää, joten äsken sen sitten lopulta sain kasaan. Siihen meni vartti.

Kuvaesitys ei huoleta minua lainkaan, ne puhuvat kyllä puolestaan, mutta tuo muistiinpanopuoli on sitten hieman hatarammalla pohjalla. Kuten olette ehkä havainneet, viime vuosina käsin kirjoittaminen on käynyt vähiin. Harva raapustaa enää kynällä mitään minnekään paitsi taiteilumielessä. Näppikset paukkuvat ja kosketusnäytöt sihisevät kaikkialla. (Tämä jaarittelu on alustusta pian seuraavalle selitykselle siitä miksi minulla on törkeän huono käsiala.) Minä siis tuhersin ranskalaisin viivoin pienen rungon sille esitykselleni. Että mistä aiheesta minkäkin dian kohdalla puhun. Ihan selkeä homma, muutama apusana tukemaan tarinan kasassapysymistä. Kirjoitin ne muistisanani kätevälle kortille. Ja se oli hyvin selkeä kortti. Noin tunti sen kirjoittamisen jälkeen, selkeät apusanat olivat muuttaneet muotoaan. Listani näyttää tältä:

  • Kel riapui
  • Silpko materr
  • Jäätee törkee miljkg
  • Linnavatekas pöytäl myäs
  • Rönsw logmukul loppu kits

Luulen että viimeistään kohdassa “rönsw logmukul”, raati räjähtää suosionosoituksiin ja suorastaan survovat stipendin hikisiin käsiini 😀

Tämä esitys on siis ollut päällimmäinen stressinaiheeni tässä viimeisen viikon aikana. Päällimmäinen, mutta ei toki ainoa. Olen myös repinyt liaanejani turhautuneen raivon syövereissä metsästäessäni nahkaa kotikaupungistani. Tarvitsin siis äkillisesti palasen turkoosia pukinenahkaa. Eikä ole olemassa nahkakauppaa, jonne marssia ja ostoksensa suorittaa. Tai on varmasti, mutta ei täällä. Soittelin pää punaisena kaikkiin mahdollisiin nahanmyyntipaikkoihin, mutta kukaan ei vastannut. Kirmasin kirpputorit kieli vyön alla, enkä löytänyt nahkaan viittavaakaan. Tarvitsen sen nahan huomisaamuna kello 10, joten olin taas tapani mukaan ajoissa liikkeellä. Haha. No se nahka löytyi sitten lopulta, jumalattoman stressin ja laukkaamisen jälkeen. Ihan omalta työhuoneeltani löysin, sekä kaipaamani turkoosin että pari muutakin väriä.

Seuraavan kerran kun välttelen jotain hommaa, siivoan sen kirotun pesäkkeeni. Olen aika varma että niiden hyllyjen ja nyssäköiden uumenista löytyy vaikka mitä. Esimerkiksi lapsia. Niitä on todistettavasti nyt kaksi, mutta onko joskus ollut sittenkin kolmas? Joka nyt hortoilee nahkalaatikon uumenissa. Tai mies. Mitäs jos se edellinen parisuhteeni ei päättynytkään, vaan miesparka eksyi ikean kassien muodostamaan labyrinttiin ja raahautuu siellä nääntyneenä raidallisten trikoopaitojen seassa tänäkin päivänä. Saksia, mittanauhoja ja tyhjiä eväsrasioita siellä ainakin on satoja, enkä pidä lainkaan mahdottomana etteikö siellä eläisi myös uhanalaiseksi luultu kolmivarvasmangusti ja Elvis Presley.

https://www.tiktok.com/@rotten.sweet.potato?language=fi&sec_uid=MS4wLjABAAAAEVheQwgaFcJnrQYNxX0Wd4A3J3ACK808NMedaso1taPC99pup46l6pqX8G7BjNgl&u_code=dal6ek45cdm940&timestamp=1581364962&utm_source=whatsapp&utm_campaign=client_share&utm_medium=android&share_app_name=musically&share_iid=6791901810782865157&source=h5_m

2 thoughts on “Rönsw logmukul ja Mätä Bataatti

  • Heippa!
    Bongasin tuolta Pro Kädentaitajien facebook sivuilta että siellä oli hienon näkönen mekko, ja täällähän oli lisää hienoja silppukolttuja. Voiko niitä ostaa tai tilata jostain ja milläsella kolikolla?

    • Moikka. Kolttuja voi tällä hetkellä tilata suoraan allekirjoittaneelta Facebookin kautta, sieltä löytyy Bohemian Insanity- nimellä sivun täydeltä silppua ja muuta. Ja jos satut liikuskelemaan Hämeenlinnan seutuvilla, työhuoneeni on täynnä kolttuja ja sinne sopii tulla hipelöimään ja kokeilemaan myös 🙂

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *