Aamuihmiset, bolivialainen nuolisammakko ja kesämies

Jälkikasvuni on sellaisella alalla, että työpäivät alkavat ennen sianpieremää. Eli kuudelta aamulla. Kaltaiselleni yöihmiselle se on jumalaton kellonaika olla hereillä, joten voinette kuvitella miten reippain mielin hilpaisen joka aamu Hilidurilla viemään mukulaa sorvin ääreen. Ovesta on oltava ulkona 05.30. Kyllähän tuo aikuinen ihminen sinne toki selviäisi ilman äiteen kyytiäkin, mutta jos mielin itse suhata Durdurilla jälkikasvun työpäivän aikana, ei auta kuin nousta ja kuskata. Ja minä nousen ja kuskaan, koska olen patalaiska paskiainen, enkä halua vintata mummopyörälläni halki ikuisen marraskuun, vaikka se tarkoittaisikin pari tuntia pidempiä unia.

Se hyöty tuosta karmeasta aikataulusta kuitenkin on, että päädyn itsekin ajoissa sinne minne menenkin. Olen useasti istunut kahviämpärin ääressä työhuoneella klo 06.05 ja ihastellut miten jumalattoman tehokas päivä edessä siinteleekään. Ja onhan se tehokas tunne kun aamukymmeneltä on jo kassi poikineen pursunnut vanhan kunnon Jukin paininjalan alta, sitä tuntee todellakin saavansa aikaan vaikka mitä. Aina se ei kyllä suju ihan niin tehokkaasti. Muutamana aamuna olen nimittäin istunut aamun viisi ensimmäistä tuntia työhuoneen kuhmuisella sohvalla, nyppimässä risoja vetoketjuja irti takeista kuunnellen samalla Antti Holman podcastia ja höröttäen kikkelivitseille kuin teinipoika konsanaan. (Olen 13v poika keski-ikäisen naisen kropassa.) Ja se nyppiminen tapahtuu siis todella hitaasti. Ei siihen muuten viittä tuntia saa kulumaan 😀 Paitsi jos on hirvittävän huono aamuihminen ja töissä kello kuusi 😀

Olen myös ollut ajoissa koulussa. Istunut siellä innokkaana koneen ääressä jo tuntia ennen opetuksen alkamista. Siinä ehtii hyvin tehdä niitä hommia, joita on lykännyt lykkäämästä päästyään kunnes deadline koskettelee jo selkänahkaa. Jos nimittäin aloittaa ne hommat 45 minuuttia ennen tuntien alkamista, syntyy analyysia, moodboardia ja briefiä kuin vettä vaan ja mitä lähemmäs yhdeksää viisari hiipii, sitä tehokkaammin räpylät räiskivät näppiksellä 😀 Metodi on toimiva, joskaan ei suositeltava.

Hommien lykkääminen ei suinkaan johdu siitä, ettäkö se projekti ei olisi kiinnostava, päinvastoin. Olen liekeissäni kuin bolivialainen nuolisammakko sen hommelin kanssa ja itse asiassa se on vähän karannut käsistäkin jo koko juttu. Tehtävänanto oli siis suunnitella, kaavoittaa ja valmistaa kolmen jalkineparin kokoelma. Tai kahdet kengät ja yksi laukku. Minä olen suunnitellut kenkien lisäksi nyt kolme kretonkia, kaksi laukkua ja hatun. Tai siis olen nähnyt ne mieleni valkokankaalla, varsinaista suunnittelutyötä, kaavoituksesta puhumattakaan, en ole tehnyt. Kenkien suhteen olen, ne ovat siinä vaiheessa jo että perjantaina pääsen suutarointihommiin. Sanoinko jo että olen liekeissä? 😀

Ja aiheeseen mitenkään liittymättä. Muistatteko 90- luvulla esitetyn Vintiöt- sketsisarjan? Kari Hietalahden esittämän Kesämies-hahmon? No minä muistan. Ja pari viime päivää on mennyt Kesämiestä imitoidessa, enkä mahda sille mitään. Tämä juontaa juurensa taas siihen karuun faktaan että olen henkisesti 13v poika. Minä siis mm. luettelin jälkikasvulle autossa Kesämiehen äänellä että “sit miun täytyy muistaa väistää näitä, näitä asioita miun täytyy väistää, miun täytyy väistää rekkaa, miun täytyy väistää ratikkaa, miun täytyy väistää junatskii, miun täytyy väistää mopeditskii, miun täytyyy…” Tiedätte miten tuo menee jos muistatte Kesämiehen. Jälkikasvu ei muista, koska ei ollut olemassa 90-luvulla ja siitä syystä häntä ei laisinkaan huvittanut Hietalahti-imitaationi. Ei se huvita ketään muutakaan, paitsi itseäni. Ja tämä on taas niitä ilmiöitä jotka tarttuvat kuin Pauli Hanhiniemen rallit hammasradioon. Jos siis törmäätte minuun koulussa, saatan luetella teille että näitä asioita miun täytyy kaavottaa, miun täytyy kaavottaa kärjytskii, miun täytyy kaavottaa varsitskii… Työhuoneella luettelen mitä kaikkia asioita voin trikoopaidoista ommella. Hupparitskii, mekkosii, kassitskii, sit miun täytyy muistaa…. Ja toki erotiikkakauppa myös. Huomenna olen siellä. Luettelen tiskin takaa että näitä mie voin teille myydä, mie voin myydä teille dildotskii, liukkaritskii, mie voin myyä korsettii, mie voin myyä fleslightii, sit mie voin myyä…

Toivotaan että tämä menee pian ohi.

Viime hetken moodboard.

https://www.mtv.fi/sarja/vintiot-33006171004/kesamies-torilla-486305

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *